Hem
Kontakt Information Kliniker Om oss

© MightySmile 2016-09-28

• Utan smärta, ilningar, skador på tandkött eller emalj.

• Behandlingstid endast 30 minuter (3x10 minuter).


• Ger 2-9 nyanser vitare tänder.


• Frisättning av mindre än 0,1% väteperoxid.Vad är MightySmile?
Under hösten 2015 påbörjades arbetet med att ta fram en ny tandblekningsprodukt med bättre egenskaper och funktion än vad de Svenska tandblekningsklinikerna tidigare använt sig utav. Ett av de mest kända problem som tandblekningsgelen tidigare haft har varit att den fått minskad effekt ihop med värme och behövt förvaras kyld, vilket inte minst varit ett problem ihop med leveranser.  I och med den nya lag som säger att endast tandläkare eller utövare med likvärdig utbildning får använda sig av väteperoxid över 0,1% var det också viktigt att kunna ta fram en produkt som motsvarade de geler som innehåller exempelvis 6% väteperoxid.

Under början av hösten 2016 stod vi klara med produkten och har därefter arbetat med att utveckla behandlingstekniken samt strukturera upp en certifieringsenhet. Vi har också valt att ha lager i både Stockholm och Göteborg.

Vår MightyPearl gel är en vidareutveckling av de produkter som tidigare setts på Svenska marknaden, med bland annat fördelen att den är mer stabil när den utsätts för värme och kan därmed också förvaras i normal rumstemperatur. Detta underlättar såväl för transport, vår lagerhållning samt er lagerhållning. Vi arbetar också direkt med tillverkarna utan mellanhänder vilket ger en stark trygghet i gelens kvalité. MightyPearl gel är också en Europaproducerad produkt vilket vi anser skall värderas högt då detta medger bättre återkoppling samt konsekvent innehållsdeklaration. I detta vill vi även tillägga att vi fått fram information om att så höga siffror som 85% av den tandblekningsgel som säljs på Svenska marknaden anses komma ifrån Kina där samma kontroll försvåras, det vill säga man kan inte vara lika säker på produktens innehåll och verkningsgrad.

Verkningsgraden på de preparat som följer Svensk samt Europeisk lagstiftning har, om man tittar på de främsta varumärkena för salonger, generellt liknande verkningsgrad, det vill säga frisättning av maximalt tillåtna 0,1% väteperoxid. Detta har gjort att vi även fokuserat på att utveckla tekniken kring appliceringen av gelen för att uppnå bästa möjliga resultat och nöjda kunder. Vårt fokus ligger även på att kunna leverera till ett så bra pris som möjligt ihop med så kort leveranstid som möjligt. Vi arbetar också med dubbelriktad kommunikation med våra samarbetspartners för att på så sätt uppnå bästa möjliga kundnöjdhet.

Vi arbetar just nu med att etablera kontakt med de salonger som redan har utbildning samt utrustning för tandblekning.
Kontakta oss på mail eller telefon så sänder vi ut ett kostnadsfritt blekningskit.

Saknar ni utrustning och är intresserade av våra produkter är ni välkomna att kontakta oss för vidare information kring våra startcertifieringskit.